на живо

Баща и син Тетюхин играха рамо до рамо в официална среща (ВИДЕО)

16-годишният Павел направи дебют срещу "Зенит"

Баща и син заедно на игрището в официален мач! Това вече е реалност във волейболния свят. Постигнаха го Сергей и Павел Тетюхин с екипа на руския "Белогорие". Двамата изиграха срещата от последния 25-и кръг на руското елитно волейболно първенство рамо до рамо. 

41-годишният Сергей Тетюхин е златен олимпийски медалист от Лондон 2012. Във витрината му има още две титли от Световната Купа - през 1999 и 2001 г.. С клубните си отбори ветеранът е 10-кратен шампион на Русия и има също толкова златни медали от турнира за Купата на страната. 

По стъпките му е тръгнал и синът му Павел, който е на 16 години. Той е волейболист на младежкия отбор на "Белогорие", а вече получи шанс да се изявява и при мъжете. 

Двамата започнаха като титуляри за "Белогорие" за радост на публиката. Павел, който е посрещач като баща си, изигра само 1 гейм, в който отбеляза 1 точка. Опитният Сергей пък взе участие в целия мач и завърши със 7 точки. Те обаче не бяха достатъчни и тимът загуби с 0:3 (15:25, 22:25, 20:25). 

Семейство Тетюхин може да запише и нов рекорд във волейбола. Най-големият син на Сергей - Иван, също се занимава с волейбол. Той е либеро на "Технолог-Белогорие". Тимът се състезава във втория ешалон на руското първенство, а наскоро Иван получи възможност да се състезава и за елитния тим.