на живо

Бащата на един от уличените хвърли вината върху федерацията (ВИДЕО)

"Дават им по една чаша хапчета, без информация", каза притесненият Валентин Баблаков

Бащата на един от уличените хвърли вината върху федерацията (ВИДЕО)

Бащата на един от уличените в употреба на допинг национали по плуване Здравко Баблаков - Валентин, хвърли вината изцяло върху щаба на отбора.

"Дават им хапчета за възстановяване. Това е! По една чаша хапчета за възстановяване, без никаква информация. Аз по телефона никога не съм ги чувал.", сподели пред bTV притесненият Баблаков-старши.

"Днес излизат с номера, че хапчетата били малък грамаж, затова били много хапчетата на Белмекен - 36. Чакаме още 5-6 квоти за олимпийските игри в Токио. Кои са с 4-5 квоти? Ти си с Б-норматив. Проверете другите, които са с Б-норматив! Кой трябва да го задейства това нещо? То времето минава и те се изчистват."

"Поне да го видя здравословно как е, как са го набутали. Водих го на кръвен тест, пълно изследване му направих. Днес излязоха резултатите, говорих с личния му лекар, говорих с приятели. За момента той е здрав. Чист е вече. Не знам какво им дават!"

Вчера, след разследване на bTV, трима плувци от националния отбор, върху които се гради и щафетата на България – Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов, бяха официално обявени като прегрешилите с архаичния и от десетилетия забранен анаболен стероид станозолол.