на живо

Бащата на Хабиб Нурмагомедов загуби битката с COVID-19

57-годишният Абдулманап е починал вследствие на усложнения

Бащата на ММА боеца Хабиб Нурмагомедов - Абдулманап, е починал вследствие на усложнения, причинени от COVID-19. 57-годишният треньор на шампиона бе в руска болница от месец май, когато претърпя сърдечен удар и разви пневмония от коронавируса. Новината за смъртта на Абдулманап съобщи лидерът на Република Чечня Рамзан Кадиров, който е близък до семейството.

"Имам тъжна вест, приятели. Абдулманап Нурмагомедов ни напусна. Искам да поднеса искрените си съболезнования и тези на чеченския народ към семейството на Абдулманап. Той остави зад себе си добро име и стойностно поколение.", сподели Кадиров.

Нурмагомедов-старши се зарази с COVID-19 в Дагестан и постъпи за лечение във военна болница в Москва, където на два пъти бе поставян в изкуствена кома. Впоследствие бе изваден от нея, но Хабиб обяви, че неговият баща продължава битката с коронавируса, който е нанесъл поражения върху бъбреците и сърцето му.

И други членове на огромната фамилия Нурмагомедов преминаха през коронавируса, а шампионът в леката категория на UFC каза, че някои от тях вече не са сред живите. Той все още не е потвърдил новината за смъртта на баща си.

Тагове: