на живо

Бащата на Меси се среща с ръководството на "Барса" в сряда?

Футболистът се надява да се раздели с клуба по цивилизован начин

Twitter

След като във вторник (25 август) Лионел Меси информира "Барселона", че иска да напусне клуба, феновете по света се питат кога ще се случи тази сензационна раздяла. Според испанското издание "Мундо Депортиво", много вероятно е среща, на която да се обсъжда бъдещето на аржентинеца, да се състои в сряда (2 септември).

Тогава бащата на Лионел - Хорхе Меси, ще пътува за Испания от родния град на футболиста Росарио. 

Той трябва да проведе разговор с президента на "Барса" Хосеп Мария Бартомелу. Според испанските издания, Меси изпраща баща си, за да преговаря за раздяла без съдебни дела. Това означава каталунците да се съгласят да пуснат голямата си звезда като свободен агент или за по-малка от исканата сума.

Снимка: Twitter

На този етап подобна договорка изглежда неосъществима. В договора на Меси фигурира клауза за откупуване в размер на рекордните 700 млн. евро. Те трябва да бъдат платени от следващия клуб на аржентинеца или от самия него. 

По-рано през деня Испанската футболна федерация излезе с позиция, че номер 10 на каталунците не може да си тръгне от клуба като свободен агент, тъй като е изтекъл срокът за активиране на тази възможност. 

Като фаворит за подписа на аржентинеца се посочва английският "Манчестър Сити". Мениджър на "гражданите" е Хосеп Гуардиола, който беше треньор в "Барселона" при последните големи успехи на клуба.