на живо

Баскетболистите на "Лукойл Академик" останаха без екипи и маратонки

Шампионите на България кацнаха с изгубен багаж от Португалия

Неочаквани неволи споходиха баскетболистите на шампиона на България от "Лукойл Академик" при завръщането на родна земя. Отборът се прибра от Португалия с изгубен багаж. Положението нямаше да е драматично, ако до решителния реванш с "Бенфика" от квалификациите на Шампионската лига не оставаха точно 24 часа.

В неделя в Лисабон "студентите" спечелиха с 91:82, а утре от 18:30 часа в зала "Универсиада" е втората среща, която би пратила "Лукойл" в третия кръг и на крачка от мечтаното участие в груповата фаза на турнира.

Нито един от 11-те спортисти, които попаднаха в групата за Португалия обаче няма кецове, както и официален екип за загрявка. Нищо повече, никой не дава гаранция, че саковете, които очевидно не са били качени на борда на самолета от Амстердам до София по-рано днес, ще бъдат доставени навреме у нас утре.

Бързата реакция на служителите на Летище София все пак вдъхва надежда, че това може и да се случи утре в ранния следобед и така баскетболистите да успеят поне да ползват най-удобните си маратонки за игра. Време екипировката да бъде изпрана и да изсъхне, няма да има. Ръководството на "Лукойл" вече е уведомило Международната федерация за проблема и тимът ще излезе срещу "Бенфика" с друг цвят фланелки, а на загрявката преди мача, всеки, с каквото намери. 

Тагове:

@