на живо

Официално: Бастиан Швайнщайгер е играч на "Чикаго Файър" (ГАЛЕРИЯ)

Американският отбор ще бъде трети в кариерата на 32-годишния германец

Бившият германски национал Бастиан Швайнщайгер вече официално е играч на американския "Чикаго Файър". В сряда той направи първа тренировка с новия си отбор, след което бе представен на специална пресконференция.

Снимка: Getty Images

"Мога да дам още много. На 32 години съм и съм напълно готов," обяви полузащитникът пред медиите.

"Разбира се, ще са ми нужни още тренировки, за да вляза в правилния ритъм, където искам да бъда. Ще използвам всяка минута за това. Стъпка по стъпка ще се опознаем и се надявам, че скоро ще имаме резултати, защото не обичам да губя, не обичам дори равенствата," каза още той.

"Не мога да гарантирам титла, но ще дам всичко, за да имаме шанс да се борим за нея," допълни Швайни.

Снимка: Getty Images

"Мога да ви кажа, че от днес вече целият ни клуб е различен. Нашият клуб. Нашият отбор. Тази сутрин тренирахме и трябваше да видите как се отрази присъствието му и колко е важно то за нашите футболисти. Тренировката беше фантастична, но настроението, атмосферата... Вдъхновение за всички", каза старши треньорът на "Чикаго" Велко Паунович.

"Чикаго Файър" ще е третият клуб в кариерата на Швайнщайгер след "Манчестър Юнайтед" и "Байерн" Мюнхен. Той е юноша на баварците, а за мъжкия тим записа 500 мача и 68 гола в периода 2002 - 2015 г.

През лятото на 2016 г. той прекрати кариерата си в националния отбор, с който стана световен шампион през 2014 г. Швайнщайгер има 124 мача с Бундестима и е спечелил медали от пет големи първенства.