на живо

Бастиан Швайнщайгер отново тренира с "Манчестър Юнайтед"

Има ли надежда за германския национал на "Олд Трафорд"?

Twitter

Драмата около „Манчестър Юнайтед” и Бастиан Швайнщайгер претърпя обрат. Днес германският халф се включи в тренировка на „червените дяволи” за първи път от месеци насам.

Занятието се проведе под наставленията на мениджъра Жозе Моуриньо. Клубът публикува снимки в официалния си „Туитър” акаунт.

Швайнщайгер категорично не попада в плановете на Моуриньо и по всяка вероятност ще напусне отбора през зимния трансферен прозорец, но включването му в днешната тренировка със сигурност е любопитно.

Досега 32-годишният полузащитник имаше разрешение да тренира само със дублиращия отбор на „Юнайтед”. Фенове в социалните мрежи вече шеговито отбелязаха, че днес Швайнщайгер специално си е сложил шапка, за да се промъкне на тренировката без никой да разбере.

Бастиан Швайнщайгер е осемкратен шампион на Германия с „Байерн” Мюнхен. Халфът е и седемкратен носител на Купата на Германия с баварците. Швайни, както го наричат феновете, спечели с „Байерн” Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство през 2013 г.  

Той е избиран два пъти за играч номер 1 в Бундеслигата (2007 и 2013 г.). На национално ниво с отбора на Германия Швайнщайгер триумфира на световното първенство през 2014 г.
Полузащитникът има сребърен медал от европейското първенство през 2008 г., както и бронз от световните първенства през 2006 и 2010 г. Швайнщайгер изигра 120 мача и отбеляза 24 гола за Германия преди да се откаже от националния отбор в края на юли – дни преди Жозе Моуриньо буквално да го изключи от „Манчестър Юнайтед” навръх рождения му ден.
Въпреки моментния професионален застой, личният живот на германеца се развива прекрасно. Той се обрече във вярност на сръбската тенисистка Ана Иванович в средата на юли тази година. Пищната церемония на двамата продължи цели три дни в емблематичния италиански град Венеция.