на живо

БАТЕ Борисов отново е в Шампионската лига. Един гол не стигна на Партизан (ВИДЕО)

Партизан спечели реванша с 2:1, но това бе недостатъчно

Партизан победи БАТЕ Борисов с 2:1, но това се оказа недостатъчно за сърбите да се класират в групите на Шампионска лига. БАТЕ бе спечелил първия мач с 1:0 и с гол повече на чужд терен продължава напред.

Валери Божинов започна титуляр за домакините, но напусна контузен. Иван Бандаловски пък остана резерва. Срещата се игра пред 30 хиляди зрители на стадиона на „гробарите”

Партизан започна много сковано първото полувреме и на няколко пъти допусна елементарни грешки в защита. Валери Божинов се отчете с няколко добри отигравания, но чистите положения пред вратата на БАТЕ почти липсваха.

В 25-та минута гостите от Беларус поведоха. Гордейчук нахлу в наказателното поле, измъквайки се от защитата на Партизан, но Живкович спаси удара му. Игор Сташевич връхлетя топката и я вкара в мрежата.

Малко след това Валери Божинов напусна контузен играта. Той получи удар от противников играч в наказателното поле на БАТЕ и с болки в глезена бе сменен.

Партизан създаде напрежение пред вратата на Черник най-вече благодарение на динамичната игра на Абубакар Омару. Вратарят на БАТЕ обаче в нито един момент не бе затруднен.

През втората част гостите се прибраха в половината си и уверено се защитаваха. Макар и да атакуваха рядко, те имаха отличен шанс да вкарат и втори гол. Александър Хлеб обаче уцели вратаря след блестящ пробив в 59-та минута.

Партизан имаше добро положение за гол в 71-та минута, когато Брашаняц стреля към ъгъла на вратата, но прекалено слабо. 4 минути по-късно все пак домакините изравниха. Голът дойде след рикошет при опит за центриране на Неманя Петрович.

Забелязваше се обаче, че силите на домакините привършват и те така и не успяваха да притиснат играчите на БАТЕ в наказателното им поле. Все пак в 92-та минута младият Иван Шапонич вкара за 2:1 след добре изпълнена задна ножица.

До края остана време само за една атака на Партизан, която не бе успешна и така с гол повече на чужд терен БАТЕ Борисов се класира за втора поредна година в груповата фаза на Шампионската лига.

Ето и най-интересните моменти от мача: