на живо

Батков: На този етап "Левски" не може да смени модела "Бащица" (ВИДЕО)

"Трябва да се търси баланс"

Въпреки голямото желание, "Левски" не може да смени модела "Бащица", поне не на този етап. Това заяви бившият собственик на "синия" клуб Тодор Батков в студиото на предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Трябва и държавата да направи нещо. Нормално е базата да се гради от публичен разход. Нормално е школата да се поеме от държавата. Премиерът даде такъв анонс... Кой издържа "Берое" - почти фалиралата ТЕЦ "Марица Изток 2". Кой издържа "Ботев" Враца - АЕЦ "Козлодуй"

Снимка: Lap.bg

"Очевидно през цялото време е подценявана възможността да се разтвори ветрилото за събиране на приходи. Но българинът е беден и не може да се прави сравнение с други пазари. Какво пречи да се дава малко и за футбола?", попита Батков.

Адвокатът отново коментира и предложението на "Ефбет" да спонсорира "Левски" с 8,5 млн. лв. годишно, но с условие за смяна на собствеността. "Малко искат ключа от спалнята", заяви Батков, който преди дни, след дербито "Левски" - ЦСКА, отправи призив към хазартния оператор да оттегли предложението, определяйки го като подигравателно.

Снимка: Lap.bg

Батков говори и за дарителската кампания, чрез която "Левски" събра вече близо 230 хил. лв.: "Трогнат съм – очевидно магията "Левски" продължава да работи"

Батков заяви, че познава Васил Божков, но двамата не са близки приятели, а просто имат отношения покрай спорта: "Никога не съм подкрепял хазарта... Но това, което се случи с хазартния бизнес на Божков, е недопустимо. Как той да изпълнява задължение да плаща евентуално неплатени такси, когато са му блокирани сметките?".

Снимка: Lap.bg

Тагове: