на живо

"Левски" призна за забавяния по споразумението с НАП (ВИДЕО)

Редовното погасяване на месечните вноски е сред основните изисквания за получаването на лиценз

"Левски" призна за забавяния по споразумението с НАП (ВИДЕО)

"Левски" има забавяния по споразумението си с Националната агенция по приходите (НАП), съобщи изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков. Според него обаче няма никакъв проблем в отношенията между двете страни.

Редовното погасяване на месечните вноски към НАП е сред основните изисквания за получаване на лиценз, а при неспазването на споразумението от хазната имат право да изискат цялата сума по задължението, което би изправило клуба пред несъстоятелност.

"С НАП имаме споразумение и за съжаление имаме забавяния в изпълнението му, но нямаме проблем в отношенията си с тях. Представили сме документ за текуща липса на задължения, което е сред изискванията за получаване на лиценз за клуба. Мисля, че там нямаме проблем. Декларираме всички свои разходи и в тази насока ще са ни бъдещите усилия с генералния спонсор. Ще направим погасителен план, за да може коректно да изпълняваме ангажиментите си. Имаме забавяния по заплати на персонала, не го отричаме.", каза Баждеков на пресконференцията след Общото събрание.

Снимка: Lap.bg

Той разкри, че забавените задължения за заплати на футболисти и персонал са около 800 000 лв.

"Единствените задължения, които трябва да обслужваме са към НАП и забавянето към разплащането с господин Хубчев. Това са спешните казуси, за да няма напрежение в това отношение. Другите задължения не притесняват оперативното ръководство, тъй като са разсрочени във времето. Надявам се, ще разчитаме на свежи пари от различните кампании, които ще организираме в близките седмици и месеци. Много разчитаме на привържениците да продължат да ни подкрепят. Приходите ни от домакинства намаляха заради представянията, но се надяваме, че заради някои новини в спортно-техническата част ще има засилване на подкрепата отново. Надявам се да зарадваме феновете", каза още той.

"След днешното събрание се отдалечихме от фалит. Всички забавяния носят големи лихви. Държавата не е ощетена, ние ще си платим гяволъка. Мисля, че в момента "Левски" прави стъпки в правилната посока по отношение на финансовите си параметри.

"Заплатите в момента са на стойност от около 150 000 лева, което е 6 пъти по-малко спрямо възнагражденията преди 12 месеца. Мислим над тези неща, защото те се отразяват върху представянията ни.", каза още той.