на живо

"Сълзата на Антоанета" сред най-впечатляващите снимки за 2021 г.

BBC Sport селектира най-добрите фотографии за последните 12 месеца

Любомир Асенов, LAP.BG

В първите дни на олимпийските игри в Токио една снимка на Антоанета Костадинова се превърна в хит в медиите и социалните мрежи. Генерира хиляди харесвания. Провокира стотици коментари и дори привлече вниманието на BBC Sport.

В края на годината редакторите на авторитетното издание избраха 21 от най-впечатляващите снимки за 2021 г. Сред селектираните е снимката със сълзата, сякаш закачена върху ръба на една предпазна маска. Маската, зад която по принуда и заради рестрикциите е скрито лицето на първата българска медалистка в Токио – олимпийската вицешампионка в спортната стрелба Антоанета Костадинова. Неин автор е Любомир Асенов от LAP.bg.

Снимка: Lap.bg

За олимпийските игри в Токио Любо Асенов се бори като лъв за своята акредитация. Първоначално той бе лишен от такава. Съдбата обаче обича справедливостта и след намесата на МОК, този човек сбъдна мечтата си да снима на най-великия спортен форум на планетата. И не просто снима, а направи снимка шедьовър, която ще се запомни като една от най-докосващите емоционално в японската столица.

В селекцията на BBC Sport попада още снимка на Ришар Гаске при излизането му срещу Григор Димитров на Мастърса в Париж, както и кадър на падналия на колене Лионел Меси след триумфа с Аржентина на Копа Америка.

Снимка: Getty Images