на живо

Бебешко олио срещу контузии

Една оригинална тактика за справяне със защитниците

Адама Траоре от английския елитен "Уулвърхемптън" е сред най-бързите играчи в света. Често, за да спрат крилото на "вълците", съперниците прибягват до непозволени действия. Испанецът обаче има хитра тактика, помагаща му да се откъсва от защитниците, пише The Sun. Той маже ръцете си с... бебешко олио.

Причината: Адама има проблеми с лявото рамо, което извади четири пъти този сезон. Заради травмата Траоре остана на резервната скамейка в не един или два мача на "Уулвс" след рестарта. Медиите на Острова пишат, че той най-вероятно ще се подложи на операция преди началото на сезон 2020/2021.

"Наложи се да прибегнем до използването на бебешко олио, за да го предпазим. Защитниците се притесняват, че може да се измъкне и често го дърпат.", споделят от щаба на "Уулвс".

През този сезон Траоре успя да си извоюва титулярно място в клуба от Западен Мидлендс и се отчете с 6 гола и 12 асистенции във всички турнири, a "Уулвърхемптън" завърши на седмо място във Висшата лига за втора поредна година. Изявите на фланговия футболист привлякоха вниманието на водещите отбори в страната.

Тагове: