на живо

Бейл отново вкара за "Тотнъм", "шпорите" излязоха от групата си в Лига Европа (ВИДЕО)

ЛАСК отпадна от турнира, въпреки смела игра срещу "шпорите"

Бейл отново вкара за "Тотнъм", "шпорите" излязоха от групата си в Лига Европа (ВИДЕО)

ЛАСК Линц се представи впечатляващо при резултатно домакинскo равенство 3:3 срещу "Тотнъм" в петия кръг от група 10 на Лига Европа, но въпреки това загуби шансове за продължаване в елиминационната фаза. Точката бе достатъчна на "шпорите" да си осигурят класиране, но представянето им надали ще бъде запомнено от техните привърженици.

Едва за втори път през сезона отборът на Жозе Моуриньо допусна три попадения и дори можеше да загуби мача, ако не бяха някои добри спасявания на Джо Харт през първото полувреме, Именно бившият национал на Англия обаче носи основна вина за изпуснатия успех, след като и в трите случая топката попадна във вратата му след удари от извън наказателното поле.

Моуриньо не можеше да използва контузения Хари Кейн, правейки осем промени в титулярния състав.

В началото на срещата ЛАСК, който преди малко повече от месец загуби с 0:3 в Лондон, затрудни "Тотнъм" с динамични атаки и решителни действия по целия терен. Едва в 42-ата минута обаче австрийският отбор, който се нуждаеше от победа, за да има възможности за класиране, стигна до откриващо попадение. Негов автор с чудесен удар по диагонала от 20 метра бе Петер Михьорл. Той прекъсна серията на лондончани от 442 последователни минути без инкасирано попадение във всички турнири.

Снимка: Getty Images

В последните секунди преди почивката гостите изравниха чрез попадение от дузпа на Гарет Бейл. Уелсецът не бе вкарвал гол за "Тотнъм" в Лига Европа от март 2013 г., когато бе точен при домакинство на "Интер" от елиминациите, а при хеттрика си срещу "нерадзурите" на "Джузепе Меаца" през 2010 г. в двубой от Шампионска лига Бейл за последно бе реализирал за "шпорите" при визита в континентална надпревара.

Снимка: Getty Images

В 56-ата минута Хюн-Мин Сон даде преднина на "Тотнъм" след грешка на домакините при разиграване в централната зона. Националът на Южна Корея бе точен за 12-и път през сезона във всички турнири, като от всички футболисти във Висшата лига на Англия единствено съотборникът му Хари Кейн, както и нападателят на "Евертън" Доминик Калвърт-Люин, имат повече попадения - по 13.

В 84-ата минута ЛАСК възстанови надеждите си за победа след гол на Йоханес Егещайн. Нападателят затвърди силната си форма с пето попадение в шест срещи от всички турнири, след като Харт реагира прекалено бавно на силния му изстрел.

Снимка: Getty Images

Мислейки за финален натиск, домакините отново се оказаха изоставащи след само две минути, когато "Тотнъм" получи нова дузпа. Стивън Бергвайн бе фаулиран в наказателното поле, а друга резерва - Деле Али, се разписа за първи път от три месеца. И неговото попадение не бе достатъчно за успех на "спърс", защото в третата минута от добавеното време 21-годишният френски нападател Мамуду Карамоко реализира своя дебютен гол в европейските турнири. Той блесна с изящно технично изпълнение от дъгата на наказателното поле, пращайки топката далеч от обсега на Харт в далечния ъгъл.

Снимка: Getty Images

За първи път в историята си ЛАСК Линц не загуби срещу английски съперник, а "Тотнъм" взе точка при първата си визита в Австрия от 29 години, продължавайки без поражение в шест двубоя срещу австрийски тимове от 1984 г. насам (4 победи).

Лондончани събраха 10 точки в класирането, три повече от ЛАСК, който обаче дори да изравни "Тотнъм" след двубоите от последния кръг, няма как да изпревари английския тим, заради по-лошите показатели в директните срещи. След седмица "шпорите" приемат у дома лидера в групата "Антверпен" (12 т), като само победа ще им осигури място сред поставените на жребия за 1/16-финалите.