на живо

Бейл подписва с "Тотнъм" до часове, но повторният му дебют ще се забави с месец

Уелсецът е контузен, твърдят испански медии

Reuters

Гарет Бейл може да се счита за сигурно ново попълнение на "Тотнъм", като привличането му под наем ще бъде обявено до часове, твърди испанското издание "Марка". Той обаче ще може да играе за тима чак след месец.

Причината е контузия, която футболистът лекува. 

Бейл вече е в Лондон, но не е готов за игра. Той има травма в коляното, която ще го държи извън терена поне до средата на октомври. Според "Марка", след завръщането му на тренировъчната база на "Реал" от мачовете с националния тим в Лигата на нациите, футболистът тренира само във фитнеса, при това не на пълни обороти.

Снимка: Reuters

Английските медии прогнозират, че, ако всичко върви по план, Бейл ще бъде отново в игра за "Тотнъм" за мача срещу "Уест Хем" (17 октомври) или "Бърнли" (24 октомври).

Новата информация около самия трансфер е, че Бейл със сигурност ще подпише договор, който му позволява да играе под наем в бившия си тим за година, като тези условия могат да бъдат продължени и през сезон 2020/2021. До сега се смяташе, че от "Реал" ще се съгласят да пуснат уелсеца под наем за 1 година срещу 12 млн. паунда, като след това от "Тотнъм" трябва да платят трансферна сума за него, ако искат да продължат да ползват услугите му.