на живо

Бейл в Юнайтед за 120 милиона, Арсенал взима Кавани

Трансферни бомби в Англия през януари

БГНЕС

С наближаването на 1 януари и отварянето на зимния трансферен пазар в европейския футбол, слуховете за гръмки сделки за някои от най-добрите футболисти в света стават все по-упорити. Според мадридското издание "Ас" ръководството на Манчестър Юнайтед вече е отправило предложение към колегите си от Реал Мадрид за привличането на Гарет Бейл.

Препдолага се, че "червените дяволи" са готови да платят космичната сума от 120 милиона паунда, поставяйки рекорд за най-скъп трансфер в историята. В момента той се държи от Реал именно за осигуряване услугите на Бейл от Тотнъм за близо 100 мил. евро.

Друга от новините на деня е почти сигурното преминаване на Единсон Кавани от Пари Сен Жермен в Арсенал за 50 мил. паунда. Според френски и английски медии уругвайският нападател не е сред любимците на треньора Лоран Блан, който е дал съгласието си за трансфера на футболиста при своя колега и сънародник Арсен Венгер.

Шампионът на Англия Манчестър Сити пък ще опита да увеличи опциите си в нападение, осигурявайки си подписа на Марио Манджукич от Атлетико Мадрид за 25 милиона паунда.