на живо

Франц Бекенбауер отговори на обвиненията (ВИДЕО)

Световното първенство не беше купено, твърди Кайзера

Бившият шеф на организационния комитет за Мондиал 2006 в Германия и легенда на немския футбол Франц Бекенбауер реагира на обвиненията в корупция във връзка със скандала за купуване на домакинството на световното първенство преди 10 години.

Германската юридическа фирма „Фрешфилдс“ твърди, че има направени странни преводи от страна на Кайзера към сметка на бившия вицепрезидент на ФИФА Мохамед бин Хамам за купуване на гласове за спечелване на домакинството на Мондиал 2006. Общата стойност на паричните преводи е около 10 милиона швейцарски франка.

„Определено не сме купували гласове. Ставаше въпрос за един вид подсигуряване, за да получим от ФИФА финансова подкрепа. Тогава, през 2002 г., се нуждаехме спешно от пари. Представете си, че световното първенство се беше провалило. Що за позор щеше да е това за Германия!“, заяви Бекенбауер в интервю за „Билд ам Зонтаг“.

„Допускал съм грешки и след това, но човек не може винаги да е прилежен. Световното първенство обаче не беше купено“, допълва Кайзера.