на живо

Белчев: Надявам се да нарушим традициите, свързани с БАТЕ (ВИДЕО)

"Червените" посрещат тима от Беларус във втория квалификационен кръг на Лига Европа

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев се надява неговият тим да прекъсне серията от загуби на български отбори от БАТЕ Борисов. 

"Червените" и грандът от Беларус се изправят един срещу друг във втория квалификационен кръг на Лига Европа утре (17 септември). Мачът е на стадион "Българска армия", а отборът, който продължава напред, ще бъде определен след само 1 среща.

До момента БАТЕ е отстранявал от евротурнирите "Левски" и "Литекс".

"Мисля, че най-важното за БАТЕ е, че са един организиран клуб. Във всеки един момент от играта, знае какво преследва. С дисциплина и колектив мисля, че ще е успеем да елиминираме съперника. БАТЕ не е прекъсвал първенството. При тях е 23-ти кръг. Това дава донякъде предимство на БАТЕ. Това е отбор, в който играчите отдавна са заедно. Имат синхрон. Но, когато сме ЦСКА и в един мач се решава всичко, нямаше право на извинение с това", заяви Белчев на пресконференцията преди срещата.

"Отчитаме, че БАТЕ бие българските отбори. Дано ние нарушим тази традиция", каза още той.

Снимка: Lap.bg

Тимът от Беларус пристига у нас без двама от основните си футболисти - Станислав Драгун и Игор Стасевич, които дадоха положителни проби за коронавирус. 

"Аз мисля, че БАТЕ не зависи от един или двама играчи. Ако ние се заблудим, че мачът ще ни е лесен... и то при отбор, който редовно участва и излиза от групи. При мен няма как да се случи това подценяване. Ще се опитам да го предам на футболистите", коментира Белчев.

Той заяви, че няма да може да разчита на Иван Турицов в мача. Петър Занев и Ахмед Ахмедов продължават да са в изолация заради своите положителни проби за COVID-19.

"Освен Занев и Ахмедов, които са в изолация, състоянието на Иван Турицов не ни позволява да го ползваме. Той няма да е в групата. За Тиаго ще преценим в последния момент. Утре ще направим тест. В един мач всичко се случва, но аз мисля, че шансовете са 50 на 50. Не се оплакваме от късмета, но зад това, че решаваме мачовете в последните минути стои много работа. Ние искаме по-рано да решаваме своите мачове", заяви Белчев.