на живо

Белгия разби бразилските мечти и е на полуфинал (ГАЛЕРИЯ)

"Червените дяволи" победиха "Селесао" с 2:1

Белгия се класира за полуфиналната фаза на Мондиал 2018. "Червените дяволи" победиха с 2:1 един от фаворитите - Бразилия, и ще спорят с Франция за място на финала.

Европейците поведоха в 13-ата минута, когато Насер Шадли центрира от ъглов удар, а Габриел Жезус и Фернандиньо си попречиха в опитите да избият топката, тя се отклони от ръката на последния и влетя в мрежата зад Алисон.

В 31-ата минута страхотна белгийската контраакция, в основата на която бе нападателят на "Манчестър Юнайтед" Ромелу Лукаку, завърши с безпощаден удар на Кевин Де Бройне - 2:0.

Снимка: Reuters

"Селесао" се впусна напред, но резултатът се запази до почивката. На полувремето Тите реши, че е време за промяна и на мястото на Вилиан се появи Роберто Фирмино.

В 51-ата минута Марсело финтира Тома Мюние по левия фланг и отправи прострелно центриране към вратарското поле, но там нямаше негов съотборник, който да засече. Четири минути по късно Паулиньо бе изведен срещу Тибо Куртоа, който този път не се намеси достатъчно решително, но халфът на "Барселона" не успя да отбележи.

В следващата атака Габриел Жезус прокара топката през краката на Тоби Алдервейрелд, след което Венсан Компани влезе в краката му, но Милорад Мажич не отсъди дузпа, дори и след консултация с асистентите си, които следят повторенията със системата VАR.

Снимка: Reuters

Натискът на Бразилия все пак даде резултат. В 76-ата минута Коутиньо намери влезлия като смяна Ренато Аугусто и той с глава преодоля Куртоа.

До края тимът на Тите опита всичко, но не успя да прати мача в продължения.

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

line ups

Тагове:

световно 2018