на живо

Белгия срази мечтите на Англия за финал в Лигата на нациите

"Червените дяволи" победиха с 2:0 с попадения до 25-ата минута

Reuters

Националният отбор по футбол на Англия няма да играе на финалите на второто издание на Лигата на нациите. Това стана ясно, след като днес (15 ноември) "Трите лъва" претърпяха поражение с 0:2 от Белгия в груповата фаза. 

За място на финалите се класират четирите лидери в групите от Първа лига на надпреварата. Англия обаче няма шанс, тъй като до края остава един мач, а тимът е със 7 точки. Белгия има 12, а Дания - 10. 

Мачът в Белгия започна с предимство на домакините, които вкараха 2 гола до 25-ата минута. Първо Юри Тилеманс беше точен с удар от дистанция. Четвърт час след първия съдийски сигнал Дрис Мертенс покачи предимството на Белгия след топовен шут от пряк свободен удар. 

Снимка: Reuters

Най-сериозния пропуск за Англия направи Хари Кейн в 10-ата минута.

Така за място във финала ще се борят Белгия и Дания, които играят един срещу друг на 18 ноември.

В друг мач от вечерта Италия победи Полша с 2:0 и застана начело на своята четворка. Холандия пък се справи без проблеми с Босна и Херцеговина - 3:1, и "завърза" ситуацията. "Скуадра адзур" има 9 точки в актива си, "Лалетата" са с 8, а Полша - със 7. 

Снимка: Reuters

Победителят в Лигата на нациите трябва да бъде определен през октомври 2021 г. Той ще спечели трофея и премия от над 10 млн. евро. Победителите в групите пък ще получат правото да играят на световното първенство в Катар през 2022 г. преди квалификациите.

Единственият сигурен финалист в Лигата на нациите преди последните мачове е световният шампион Франция.