на живо

Белград не спа заради "Звездини" вълнения (ВИДЕО)

Факли и песни по улиците на сръбската столица след класирането на тима за групите на Шампионската лига

Влизането за първи път в групите на Шампионската лига е повод за огромна радост и празненства! Точно каквито организираха привържениците на "Цървена звезда" в Белград минути след последния съдийски сигнал на мача на техните любимци срещу "Залцбург". 

Централните улици в сръбската столица бързо бяха затрупани с щастливи привърженици, които се радваха на резултата 2:2. Именно предимството на попаденията на чужд терен отведе сръбския тим до мечтаната цел. 

До ранни зори привържениците пяха, скачаха и скандираха по оживените белграски булеварди. Автомобилите надуваха клаксоните, с което допринасяха за атмосферата. Античната крепост Калемегдан, която се намира в центъра на града, стана арена на хореография с факли.

Полицията мобилизира всички налични сили, за да опази реда в града, като до инциденти с щастливите привърженици не се стигна.

Празненствата по улиците продължиха малко след полунощ, а феновете се прибраха, за да съберат сили за посрещането на щаба и футболистите, които им донесоха неистовата радост. Очаква се те да кацнат в Белград днес (30 август) около 12:30 ч. българско време.

В 19:00 ч. пък ще станат ясни съперниците на "Звезда" в груповата фаза на Шампионската лига. Церемонията може да гледате пряко по bTV Action.