на живо

"Бенфика" се подхлъзна за 6 минути, върхът е все по-далеч (ВИДЕО)

"Орлите" направиха 2:2 с "Боавища"

"Бенфика" се подхлъзна за 6 минути, върхът е все по-далеч (ВИДЕО)

"Бенфика" направи грешна стъпка и предостави шанс на "Порто" и "Спортинг" да се откъснат на върха. "Орлите" от Лисабон завършиха наравно 2:2 при гостуването си на "Боавища" в първи двубой от 23-ия кръг на португалската Примейра лига.

Тимът на Нелсон Верисимо пропиля аванс от два гола, рухвайки в рамките само на 6 минути през второто полувреме.

Така "Бенфика" не взе три точки срещу "Боавища" за първи път от 2 ноември 2020 г., когато отстъпи с 0:3, също на "Ещадио до Беса".

Двубоят тази вечер започна отлично за гранда, който владееше инициативата и поведе в 21' с попадение на Адел Таарабт. 9 минути по-късно Алекс Грималдо покачи на 2:0 за "Бенфика" и изглеждаше, че столичани ще се поздравят с комфортна победа.

Густаво Сауер обаче намали на 1:2 в 74' с петия си гол от началото на сезона, а в 80' бившият играч на "Берое" Гаюс Макута донесе точката за "Боавища".

Така "Бенфика" продължава да заема третата позиция с актив от вече 51 точки, но е с мач повече от "Спортинг" (54 точки) и водача "Порто" (60 точки). "Боавища" е на 12-ото място с 22 точки - 3 над зоната на изпадащите.

В следващия кръг "Боавища" гостува на "Ещорил", докато "Бенфика" приема "Витория" Гимараеш. Преди това - на 23 февруари (сряда) от 22:00 ч. пряко по RING, "орлите" посрещат "Аякс" в първи осминафинален сблъсък от Шампионската лига.