на живо

"Бенфика" ухажва Маурисио Почетино

Аржентинският специалист е без работа от ноември 2019 г.

Reuters

Ръководството на португалския "Бенфика" иска да привлече на своята скамейка Маурисио Почетино. От тима се надяват той да стане техен треньор от следващия сезон, съобщават португалски източници на испанското издание "Марка".

Двете страни дори са провели разговори, а от "Бенфика" са готови да предложат впечатляваща сума за услугите на Почетино.

Самият той обаче не коментира такава възможност.

"Бъдещето ми? Това е въпрос за 1 млн. долара, който си задавам всеки ден!", заяви Почетино преди дни и добави: "Най-важното е да бъда готов и отворен за футболните предизвикателства, които ми предстоят".

В момента начело на "Бенфика" е Бруно Лейдж. Неговият договор обаче изтича в края на кампанията. От клуба водиха преговори с Жорже Жезус, който води бразилския "Фламенго". Той обаче е отказал предложението.

Снимка: Reuters

Маурисио Почетино е без работа от ноември 2019 г. До тогава той беше мениджър на английския "Тотнъм", като отборът игра на финал на Шампионската лига, но загуби от "Ливърпул". След серия от слаби представяния през сезон 2019/2020 г., Почетино беше заменен начело на тима от Жозе Моуриньо.

"Бенфика" има в своята история рекордните 37 титли на Поргугалия и 27 Купи на страната. След като през миналия сезон станаха шампиони "орлите" в момента са на второ място в класирането.