на живо

Бербатов: Не искам да се изявявам като шеф, а футболът ни да тръгне нагоре

Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" смята, че е крайно време за промяна

Lap.bg

Голмайстор номер 1 в историята на националния отбор Димитър Бербатов вярва, че е дошло време за промяна в българския футбол. Той обаче няма намерение да заема ръководен пост във футболния съюз, каквито информации се появиха в някои медии.

"Надявам се да настъпи промяна. Не търся да съм шеф или да се изявявам като такъв, а търся футболът ни да тръгне в една по-добра линия. Действия трябват. Всички си говорим, но никой нищо не прави в последните 14-15 години", каза Бербатов пред сайта "Дспорт".

Думите му дойдоха във връзка с публикация в сайта, според която той ще участва в управлението на българския футбол. Според информацията Бербатов ще работи в екип с бизнесмена Петър Величков, като бившият генерален директор на OMV и член на Изпълкома на футболния съюз ще бъде кандидат да оглави БФС.

Бербатов не потвърди информацията, а заяви, че на този етап всичко е във фазата на разговори между "двама души, които се уважават и имат еднакви гледни точки".

"За момента си говоря с човек, който познавам. Предполагам това правят и други хора по същата линия и се надявам това да са хора, които милеят за доброто на футбола ни. Ясно е, че ще настъпи промяна под някаква форма. Надявам се тя да бъде в положителна посока", допълни Бербатов.

Конгресът за избор на нов президент е насрочен за 11 декември. До момента са ясни имената на първите двама кандидати - бившия президент на "Нефтохимик" Христо Порточанов и финансовия благодетел на "Марица" Пловдив Христо Христов.