на живо

Бербатов: Голяма е вероятността да има нов конгрес

Кандидатът за президент на БФС заяви, че адвокатският му екип работи по обжалването

Lap.bg

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов определи като голяма вероятността да бъде организиран нов изборен конгрес на централата скоро. Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" е категоричен, че изборите на 12 октомври са били нелегитимни и резултатите от тях ще бъдат обжалвани в съда.

 На последния конгрес Михайлов беше обявен за победител след изборите. Той спечели 241 гласа, а Бербатов - 230. Според точка от устава на БФС, на чието основание Бербатов вероятно ще обжалва пред съда, за избор на президент са нужни половината от гласовете на присъстващите. В случая 242. 

"Има голяма вероятност да има нов конгрес. Това ще го оставя на адвокатите. Те работят усърдно върху това. Няма да се откажем, продължаваме, защото това, което показахме в последните шест месеца е, че искаме да работим за доброто на българския футбол", пише Бербатов на официалната страница на своята кампания. 

Той не пропусна и да благодари на всички клубове, които го подкрепиха. 

"Най-хубавото беше да видя, че клубовете виждат алтернатива при гласуването. Видя се, че има още несигурни клубове. Но сега, с това, което стана, се вижда, че се иска промяна и има хора, които работят за тази промяна.", се казва в посланието.

Снимка: Lap.bg

Конгресът на 12 октомври беше свикан по решение на съда. Първоначално Бербатов и екипът му входираха подписка от 1/3 от клубовете с искане за свикване на предварителни избори. Ог БФС отказаха заради процедурни пропуски в документацията, но при обжалването в съда желанието на Бербатов беше удовлетворено.