на живо

Бербатов изложи идеите си за промяна пред представители на пловдивския футбол (ВИДЕО)

Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" е категоричен, че извънредният конгрес е възможен

Димитър Бербатов изложи програмата си и идеите си за промяна в българския футбол пред представителите на 50 футболни клуба от пловдивския регион. Кандидатът за президент на БФС е категоричен, че извънреден конгрес преди февруари е възможен и че българският футбол има нужда от свеж рестарт.

Срещата бе осъществена на трибуната на стадион "Марица", чийто президент Христо Христов също е опозиционер и имаше намерение да се кандидатира за президент на футболната централа. 

"Срещите, които правим, са, за да покажем на хората, че всъщност трябва да има такъв извънреден конгрес, който може да се случи. Има си съвсем проста методика това да се случи. Ние сме тръгнали, няма спирка. Уважението е важно, затова съм тук - да им го покажа.", каза бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" пред журналистите.

В края на април Бербатов обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС на извънредния конгрес на 25 юни. Само ден по-късно обаче Борислав Михайлов оттегли оставката си, а от централата отмениха извънредния конгрес.

Редовните избори за президент трябва да се проведат през февруари 2022 г.