на живо

Бербатов: "Юнайтед" трябва да играе мръсно, ако иска да печели трофеи

Бившият нападател не е доволен от показаното от "червените дяволи" в дербито срещу "Сити"

Reuters

Голмайстор номер 1 в историята на националния ни отбор по футбол Димитър Бербатов не разбира как играчите на бившия му клуб "Манчестър Юнайтед" са способни да се прегръщат със съперниците си от "Манчестър Сити". Двата тима се срещнаха на полуфиналите за Купата на лигата в сряда, а "гражданите" спечелиха с 2:0. Така на финала на "Уембли" те ще се изправят срещу "Тотнъм" на Жозе Моуриньо.

Бившият капитан на тима Рой Кийн отново не скри възмущението си от размяната на любезности между футболистите, а Бербатов е напълно съгласен с него.

Снимка: Reuters

"В тези дербита невинаги са от значение импулсът и формата. Важно е колко силно искаш победата, колко умно подхождат футболистите. Ако е нужно, трябва да се правят и мръсни тикове, каквото е необходимо, за да спечелиш", коментира Бербатов.

"Понякога трябва да си такъв, за да печелиш трофеи. Не виждам нещо подобно от "Юнайтед" в тези големи мачове".

Снимка: Reuters

"Рой Кийн сподели колко е бил шокиран като е видял как футболистите се прегръщат след последното дерби на Манчестър. Съгласен съм с него. Това е дерби - отиваш, за да победиш. В отбора липсва някой, който да играе мръсно, който може да бъде агресивен и да даде нужния тласък. Понякога в "Юнайтед" са твърде добри", категоричен е българинът, който бе част от "червените дяволи" от 2008-а до 2012 г.