на живо

Бербатов покани сър Алекс за Мача на годината (ВИДЕО)

Легендарният шотландец може да води отбора на българина на 14 юни

Изключително вълнуваща новина за феновете на „Манчестър Юнайтед”. Един от най-великите футболни мениджъри в историята на играта – сър Алекс Фъргюсън, се очаква в София за Мача на годината.

Това призна в специално интервю пред bTV единственият българин, имал честта да бъде част от отбора на легендарния шотландец – Димитър Бербатов.

„Отправена е покана към сър Алекс. Хората, които дойдат на стадиона, ще останат изненадани и от други големи имена във футбола”, коментира най-добрият голмайстор на националния отбор на България за всички времена, който игра под ръководството на Фъргюсън в периода 2008-януари 2012 г. в редиците на славния „Манчестър Юнайтед”.

За забележителния талант на Бербатов, сър Алекс и „червените дяволи” броят близо 36 млн. евро и така, на 1 септември 2008 г., чудото става факт: един бългалин, тръгнал от школата на „Пирин” Благоевград стъпва на „Олд Трафорд”.  Това се случва след като в продължение на два сезона с екипа на „Тотнъм” нападателят отбелязва 27 гола в 70 мача.

Тандемът Фъргюсън – Бербатов стига до две титли на Англия  (2009, 2010), купата на Лигата (2010), два трофея от FA Community Shield и триумф на световното клубно първенство (2008). За „Манчестър Юнайтед” българинът записва 48 попадения в 108 двубоя.

Тагове:

@