на живо

Бербатов предупреди "Тотнъм": "Локо" няма какво да губи!

Бившият футболист заяви, че мачът ще бъде от особено значение за футболистите на пловдивския тим

Lap.bg

"Тотнъм" има кого да потърси за съвет, щом става дума за български футбол! Днес (17 септември) "шпорите" гостуват на "Локомотив" Пловдив в среща от втория кръг на квалификациите за Лига Европа. И докато на Острова са по-скоро оптимисти, бившият футболист на лондонския тим Димитър Бербатов съветва гостите да не подхождат с пренебрежение към "черно-белите".

"Локомотив" няма какво да губи. Те могат да излязат на терена, да се забавляват, да рискуват и да играят своята игра. Да видим какво ще стане!", каза Бербатов пред сайта на "Тотнъм".

Снимка: Getty Images

Той носеше фланелката на "шпорите" в периода 2006-2008 г., взе участие в 90 мача и вкара 46 гола. 

"Локомотив" Пловдив е добър отбор за българските стандарти. Спечелиха Купата в два поредни сезона, показват добра и стабилна игра, имат млади футболисти, както и опитни... микс. Имат и добър треньор. Естествено, когато играеш срещу представител на английската Висша лига, няма място за съмнение. "Локомотив" ще е аутсайдер, но знаете какво казват: "Никога не подценявайте аутсайдерите", анализира Бербо.

Снимка: Lap.bg

Мачът ще се играе на стадион "Локомотив" в пловдивския парк "Лаута". Фенове по трибуните няма да има, но пък хиляди ще гледат по телевизията, а именно към това се стремят футболистите на "черно-белите", твърди бившия футболист.

"Българските отбори се опитват да покажат на какво са способни в Европа. За футболистите на "Локомотив" това ще е страхотна възможност да демонстрират качествата си. Никога не знаеш как един мач може да се отрази на кариерата ти. Може да очаквате "Локомотив" да окаже голяма съпротива. Жалко, че няма да има фенове. Това преживяване на стадиона е нещо уникално. Само ние на Балканите сме способни. Сега няма да я има тази подкрепа, атмосферата ще е различна", очаква той.