на живо

Бербатов: Роби Кийн и Залата на славата? Най-доброто партньорство (ВИДЕО)

Българинът с култово обръщение към бившия си съотборник

Getty Images

Роби Кийн стана част от Залата на славата на ирландския национален отбор. По този повод местната телевизия RTE потърси част от бившите съотборници на нападателя, които да споделят мнението си за него. Сред звездите бе и Димитър Бербатов, който се включи към поздравленията на Стивън Джерард, Майкъл Карик и Пеле. Всички те засипаха с похвали Кийн, но безспорно изказването на българина бе най-вълнуващо. 

„Роби Кийн е част от Залата на славата? Това е възможно най-доброто партньорство! Но има ли друго партньорство, което може да бъде сравнено с това? Какво мислиш, Кийно? И ти ли си мислиш това, което и аз? Знам, че е така, приятел! Спомняш ли си, как ти и аз се забавлявахме със защитниците на терена? Как бележехме за забавление?“.

„Ти бягаше и за двама ни, говореше и за двама ни. Спомням си. Играейки заедно с теб, станах по-добър футболист. Ти винаги беше там, за да помагаш на играчите на терена и извън него. Ти стана голмайстор на своята страна – какво постижение!“

„Абсолютно заслужаваш да бъдеш включен в Залата на славата. Поздравления за теб! Желая ти всичкия късмет на света във всичко, което правиш в живота си. Беше истинска чест да играя с теб“, завърши нападателят.