на живо

Бербатов "теглил майна" на "Манчестър Сити"

Българският нападател имал оферта от "гражданите" преди 10 години

Getty Images

10-годишнината от трансфера на Димитър Бербатов в "Манчестър Юнайтед" вълнува живо английските медии. След като българският нападател разказа на дълго и широко за юношеските си години в родината и за преминаването на "Олд Трафорд" пред клубния сайт на "червените дяволи", той разкри и пред авторитетното издание "FourFourTwo", че е имал оферта и от градския съперник "Сити".

"Честно казано, не мисля, че въобще съм бил близо до "Манчестър Сити". Агентът ми каза, че "Сити" са проявили интерес, но аз му обявих: "Дори не ме занимавай с други". Отивах в "Юнайтед" заради играчите, историята, традициите, всичко. Мисля, че всичко се случи във вечерта, когато те купиха Робиньо от "Реал" Мадрид. Дойде агентът ми и ми каза: "Берба, има и друг отбор в наддаването за теб." Но аз му казах: "Майната им, отиваме в "Манчестър Юнайтед"!". Той продължи, че щели да ми дават повече пари. Понякога обаче не всичко е в парите.", разказва Бербо.

Той заяви, че никога не е съжалявал за своето решение и с преминаването си в "Юнайтед" се е качил на световния връх.

"За мен това беше правилното решение, защото още от малък си мечтаех да се изкача до върха на планината. Беше особено велико, защото идвам от Източна Европа, от малък град и нямах никого зад гърба си. Следвах пътя си, а аз от малък съм си мечтал да играя за най-великия клуб в света. И когато моментът дойде, макар да имаше недоволни от избора ми, аз просто последвах пътя си", каза още той.