на живо

Бербатов - третият най-добре платен футболист в индийското първенство

Само Дел Пиеро и Роби Кийн изпреварват новото попълнение на "Керала Бластърс"

Ладислав Цветков

Димитър Бербатов ще бъде третият най-добре платен футболист в индийския елит, твърдят местни издания. Нападателят, който не беше играл в клубен тим от разтрогването на договора си с ПАОК през 2016 г., подписа за един сезон с "Керала Бластърс". 

Новината потвърди неговия мениджър Емил Данчев. Той не уточни колко пари ще взима футболиста през следващите месеци, но индийските медии твърдят, че в банковата сметка на Бербатов ще пристигат по 7,5 милиона рупии (почти 100 хил. евро) за сезон. 

Ако информацията е вярна, то голмайсторът на английската Висша лига ще се нареди на трета позиция по заплати. Преди него се нарежда Алесандро Дел Пиеро, който през 2015 г. сложи край на професионалната си кариера. Преди това той игра за "Делхи Дайнамос", където получаваше 10,8 млн. рупии или около 150 хил. евро на сезон.

Пред Бербатов е и бившият му съотборник в "Тотнъм" Роби Кийн, който в "Атлетико де Колката" взима по близо 122 хил. евро при добро представяне на терена. 

Българският нападател пък изпреварва европейският шампион с Франция Никола Анелка, който играеше за "Мумбай Сити" срещу 5,4 милиона рупии (72 хил. евро) на сезон.

Очаква се официално потвърждение за трансфера на Бербатов и от клуба в близките дни. Първенството в Индия започва на 17 ноември и за първи път ще се играе с есенен и пролетен дял на шампионата, а не както до сега - спрямо календарната година.