на живо

Берлускони потвърди: Продадох Милан

Бившият италиански премиер потвърди новината на излизане от болницата

Getty Images

Силвио Берлускони потвърди, че е продал дяловете си в италианския гранд Милан. Новият собственик на 80% от клуба е китайският милионер Робин Ли - четвъртият по богатство в своята родина.

За сделката между двамата беше съобщено още вчера от изданието "Ла Република". Берлускони само потвърди новината на излизане от болница.

"Дадох Милан в ръцете на хора, които могат да върнат успехите на клуба в Италия, Европа и света. Изисках китайците да инвестират поне 400 млн. евро на пазара в следващите две години", заяви пред медиите той.

Берлускони ще остане почетен президент на клуба в следващите три години, като след този период се очаква новият собственик да изкупи и останалите 20% от клуба.

За 30 години начело на Милан, Силвио Берлускони успя да изведе „червено-черните” до 28 трофея - пет в Шампионска лига, осем в италианското първенство, шест суперкупи на Италия, пет суперкупи на Европа, две междуконтинентални купи, една от световното клубно първенство и една Купа на Италия.

Силвио Берлускони беше приет в клиника в Милано заради проблеми със сърцето, които наложиха оперативна намеса. Според Ройтерс, той се е подложил на операция за смяна на аортна клапа. След излизането си от клиниката 80-годишният бивш италиански премиер сподели, че се чувства добре.

"Чувствам се по-добре, но сега ще трябват два месеца възстановяване и след това се надявам, че все още ще съм полезен за Италия и италианците", каза той.