на живо

Берое и Литекс си спретнаха голов трилър

3:3 в Стара Загора

Берое и Литекс завършиха 3:3 в най-зрелищния мач от началото на сезона в "А" група. Двата отбора държаха в напрежение зрителите до сетния миг, а два гола в добавеното оформиха крайният резултат.

Данило Асприля реализира два гола за Литекс, в последните секунди Елтон донесе точката за гостите. За Берое с гол и асистенция се отличи влезлият като резерва Исмаил Иса, а другите попадения за старозагорци реализираха Игор Джоман и Елтон.

Двубоят премина при поделено надмощие и ремито бе най-справедливият изход от мача.
Началото с нищо не предвещаваше инфарктния край. В 33-а минута Спас Делев стреля опасно от фаул за Берое, но вратарят на Литекс Винисиус изби в корнер.

Минута по-късно Асприля откри резултата след индивидуален пробив. Колумбиецът се възползва от грешка на вратаря на Берое Благой Макенджиев, финтира двама играчи на домакините и с удар по тревата в близкия ъгъл отбеляза за 1:0.

Малко по-късно Арсенио Нунеш пропусна да удвои преднината на Литекс, след като се откъсна сам срещу вратаря, но не успя да нанесе завършващ удар.

След почивката Берое опита натиск и успя да изравни. Старши треньорът на старозагорци Петър Хубчев направи ключови смени, като пусна в игра Игор Джоман и Исмаил Иса, които донесоха точката на Берое.

Преди това в 57-а минута Игор Джоман стреля от границата на наказателното поле, вратарят Винисиус спаси, а при добавката Спас Делев направи немислимото и не уцели вратата.
Берое изравни в 70-а минута, след като Иса проби от дясно центрира към Джоман, който с прецизен удар в горния ляв ъгъл не остави шансове на Винисиус - 1:1.

Радостта на домакините обаче бе твърде кратка. В 74-а минута Асприля отбеляза втория си гол в мача и отново даде преднина на Литекс. Колумбиецът получи пас в наказателното поле и с удар по диагонала за втори път матира Макенджиев.

Берое отново изравни в 82-а минута, когато Исмаил Иса получи пас от Елиаш и от трудна позиция прати топката в мрежата за 2:2.

В 5-а минута на добавеното време Спас Делев пусна ювелирен пас и Елиаш засече топката в мрежата - 3:2 за Берое.

Старозагорци се виждаха краен победител, но последната дума имаха "оранжевите". Центриране на Страхил Попов от дясно завърши с кинжален удар с глава на Елтон за крайното 3:3.

Литекс остава втори в таблицата с 28 точки, а Берое е четвърти с 27. Лидерът Левски има 31 точки и може да увеличи аванса си на върха при победа над Пирин утре.