на живо

"Берое" извоюва победата срещу "Балкан" в последните минути

Старозагорци наваксаха двуцифрен пасив

Lap.bg

С впечатляващ обрат и победа за "Берое" над "Балкан" Ботевград с 94:86 завърши дербито на кръга в Националната баскетболна лига.

Старозагорци не се уплашиха от силния старт на домакините, успяха да наваксат двуцифрено изоставане и в крайна сметка да се поздравят с пета победа за сезона. 

Снимка: Lap.bg

Баскетболистите на Йовица Арсич бързо натрупаха преднина и водеха през по-голямата част от мача. В третата част авансът на домакините достигна 21 точки. Това като че ли не притесни гостите. Възпитаниците на Любомир Минчев показаха огромна мотивация за победа, въпреки изоставането, която ги водеше в последната четвърт. В крайна сметка, благодарение на страхотната игра на Остин Прайс, Иван Лилов и Деян Карамфилов тимът на "Берое" успя да обърне резултата и да победи драматично.

За гостите Иван Лилов беше най-резултатен с 25 точки (6 тройки). С 20 завърши Реджър Дауъл.

Димитър Димитров беше над всички за "Балкан" с 21 точки (5 тройки).

Снимка: Lap.bg

Победата на "Берое" изкачи тима на второ място в класирането. Старозагорци имат 5 успеха и 1 загуба от началото на сезона. С такива показатели още са "Балкан" и "Рилски спортист". Лидер и единствен отбор без загуба до момента е "Левски Лукойл".