на живо

Берое падна в Хелзинки и напуска Лига Европа (ВИДЕО)

ХИК - Берое 1:0 (общ резултат: 2;1)

Lap.bg

Берое загуби с 0:1 гостуването си на ХИК Хелзинки и с общ резултат 1:2 отпадна във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Домакините имаха предимство през първото полувреме и още в деветата минута можеха да открият. Тайе Тайво центрира от корнер от дясно и оставеният непокрит около точката на дузпата Лум Реджепи засече с глава, но край целта.

Българите отвърнаха в средата на първата част, когато Кохей Като проби от ляво и върна към границата на наказателното поле към Неманя Милисавлевич, който шутира опасно, но на сантиметри над гредата.

Две минути по-късно ХИК стигна до единственото попадение в мача. След ново центриране от корнер на Тайво от дясно, Реджепи засече с крак, Благой Макенджиев не се намеси добре, топката се удари в гредата и отскочи към непокрития Атому Танака, който направи добавка отблизо в опразнената врата - 1:0

Най-добрата възможност за старозагорци за изравняване дойде четири минути преди почивката, когато Радослав Кирилов центрира от ляво в наказателното поле и и Георги Божилов стреля с глава, но над вратата.

След почивката ХИК се защитаваше умело и така и не позволи точен удар към вратаря Томас Дене.Така Берое отпадна от Лига Европа, след 1:1 в първия мач, на българска земя.