на живо

"Берое" победи "Амкар" в контрола

Мартин Камбуров вкара единственото попадение

Lap.bg

"Берое" победи "Амкар" с 1:0 в третата проверка на "зелените" по време на подготвителния лагер в Белек. Мартин Камбуров отбеляза единственото попадение в мача в самия негов край след асистенция на Александър Енев, а Петър Занев беше титуляр и капитан на руския тим.

Първата опасност в мача бе за "Амкар", след като Януш Гол получи топката след пас на Павел Комолов и шутира от наказателното поле, но Душан Перниш улови. Последва разбъркване, след което топката попадна във Форбс Браун, който стреля добре, но вратарят на "Берое" отново се намеси отлично.

В средата на първата част Огуде удари без топка Борислав Цонев и последва спречкване между двата отбора.
В 33-ата минута топката бе центрирана отлично в наказателното поле на "Амкар". Нигматулин успя да стигне до топката, но не и да я избие и тя попадна в Борислав Цонев, който отправи добър удар, но вратарят този път спаси.

Охене фаулира Идову на ъгъла на наказателното поле в дясно по атаката на "Амкар" в 35-ата минута. Януш Гол центрира на втора греда, където Будковский засече с глава, но кълбото бе избито. Последваха няколко атаки за "Берое" с центриране в наказателното поле, но или вратарят Нигматулин, или защитата на "Амкар" всеки път успяваше да изчисти.

Добра комбинация на беройци в 45-ата минута завърши с центриране на Милен Желев в наказателното поле, но топката бе парирана от стража на Амкар.

Станислав Прокофиев получи топката на отлична позиция в 60-ата минута и отпави удар към вратата, но бе неточен. 

В последнатаа минута Александър Енев намери по добър начин Мартин Камбуров в наказателното поле и нападателят на българския тим без проблем реализира.

Последната контрола на "Берое" на турска земя ще се състои на 30 или 31 януари, а съперник няма да бъде чешкият "Сигма" Оломуц.

Състав на "Берое": Душан Перниш, Милен Желев, (85-Александър Енев), Иван Иванов (71-Павел Виданов), Камен Хаджиев (83-Веселин Пенев), Матеус Леони (68-Георги Динков), Карлос Охене (60-Марко Адамович), Мартин Райнов (85-Никола Гавов), Иван Бандаловски (65-Емин Ахмед), Борислав Цонев (76-Кохей Като), Педро Еуженио (65-Серджиу Негрут), Мартин Камбуров.