на живо

"Берое" победи "Етър" с голове в края

Мантека и Камбуров донесоха успеха на старозагорци

Lap.bg

"Берое" победи "Етър" Велико Търново с 2:0 в среща от 21-ия кръг на Първа лига. Успехът за старозагорци дойде след два гола в последните минути и така те се изкачиха на пета позиция в класирането с 31 точки. "Виолетовите" остават 10-и с 19 точки.

Срещата започна в бавно темпо, като и двата отбора играеха предпазливо. В 9-ата минута играта бе спряна, за да се отдаде почит на легендата на "Берое" Петко Петков.

В 21-ата минута Мартин Камбуров комбинира с Гаюс Макута, който стреля встрани от целта. "Етър" отговори с греда на Александър Дюлгеров. В 26-ата минута защитникът не успя да се разпише от чиста позиция.

Снимка: Lap.bg

До края на полувремето по-интересните моменти бяха пред вратата на Душан Перниш. Антон Огнянов не успя да го преодолее, а Георги Ангелов бе близо до това да си отбележи автогол.

"Берое" започна силно след подновяването на играта. Александър Цветков направи хубав пробив, но завършващото му подаване към Конте бе неточно.

Развръзката настъпи в 88-ата минута, когато Мантека се извиси над защитата на гостите и с мощен удар с глава прати топката в мрежата на Христо Иванов.

В първата минута на допълнителното време Мартин Камбуров отбеляза втори гол за "Берое". Ветеранът засече центриране на Иван Минчев.