на живо

"Берое" скърби за Мартин Ковачев

Националът до 19 години загина при катастрофа край Стара Загора

beroe.bg

Ръководството и футболистите на "Берое" изразиха своите съболезнования на семейството и близките на своя футболист Мартин Ковачев. Юношата на клуба загина при катастрофа късно снощи край Стара Загора.

"Ръководството, всички съотборници и служители на "Берое" изказват своите съболезнования към семейството, близките и приятелите на Марто. Почивай в мир, приятелю! Ти завинаги ще останеш в нашите сърца!", пише в официалния сайт на клуба.

Мартин Ковачев беше част от тима на "Берое" до 19 г. Той се включваше и в тренировките на представителния тим. В последните три години беше част от националните отбори в съответните възрасти, а в началото на 2017 г. пътува с "лъвовете" до 18 г. на силния международен турнир „Валентин Гранаткин“ в Санкт Петербург.

Ковачев беше считан за един от най-големите таланти в школата на старозагорци. 

"Като на всеки млад човек, мечтите ми са много големи. Първо искам да бъда футболист от мъжкия тим на "Берое", а след това ако мога и да играя извън България. За един млад талант най-важно е да се занимава само с футбол и не мисли за други неща, да се раздава максимално в тренировките, да се усъвършенства, за да може да постигне нещо, защото футболът изисква много жертви", каза преди време той пред клубната телевизия на "Берое".