на живо

"Бешикташ" и "Лион" в горещ сблъсък на терена и трибуните

Гледайте срещата от четвъртфиналите на Лига Европа пряко по bTV Action от 22:00 ч.

Reuters

Станаха ясни четирите тима, които ще участват в полуфиналите на Шампионската лига - "Реал" Мадрид, "Атлетико" Мадрид, "Ювентус" и "Монако". Днес (20 април) е време да научим имената на най-добрите 4 в турнира Лига Европа.

bTV Action ще излъчи най-горещия сблъсък от четвъртфиналите - този между "Бешикташ" и "Олимпик" Лион. Началото е 22:00 ч.

Първият мач завърши с победа с 2:1 за французите. Резултатът обаче не беше най-обсъжданото нещо. Първият съдийски сигнал закъсня с 45 минути, след като привържениците на двата тима се сбиха на трибуните, а феновете на "хлапета" нахлуха на терена. 

В резултат на ексцесиите пострадаха 7 души. 12 бяха арестувани, а турски фен беше осъден на 2 месеца затвор заради участието в сбиванията. 

От УЕФА реагираха светкавично и извадиха двата тима от евротурнирите, но за момента само условно. По-тежката мярка влиза в сила при следващо провинение. То обаче може да бъде факт още днес в Истанбул.

Снимка: Reuters

Домакините заявиха, че не са предприели специални мерки за охрана и не враждуват с французите. "Бешикташ" са се фокусирали само върху запазването на добрия баланс на свой терен.

Турският тим не е губил на "Бешикташ Арена" през настоящата европейска кампания. Равенство обаче не устройва възпитаниците на Шенол Гюнеш. Мачът за домакините пропускат Висент Абубакар и Марсело. 

За "Лион" в игра няма да се появи Рафаел. И тримата са наказани заради картони.

Дали и този път събитията на трибуните ще изместят фокуса от разиграванията на терена, гледайте тази вечер по bTV Action от 22:00ч.