на живо

"Бешикташ" и "Наполи" не излъчиха победител (ВИДЕО)

Двата тима са първи и втори в групата си

Getty Images

"Бешикташ" и "Наполи" завършиха 1:1 в Истанбул в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Срещата се игра в по-ранен час заради извънредното положение в Турция.

Със спечелената точка италианският тим е на първо място в групата със 7 точки, а домакините са втори с една по-малко.

Гостите от Неапол започнаха мача по-активно, но удар на Маноло Габиадини попадна в ръцете на Фабри.

Постепенно "Бешикташ" изравни силите на терена и в 29-ата минута стигна до добро положение. След лошо изчистване в наказателното поле топката попадна в краката на Атиба Хъчинсън, но канадският национал стреля в гредата.

В 69-ата минута "Наполи" получи нов шанс след атака от ляво на Гулам, но Инсиние от границата на наказателното поле стреля над целта.

Изненадващо "Бешикташ" поведе в 79-ата минута с едно от малкото си възможности след почивката. Винсънт Абубакар центрира от дясно, Никола Максимович игра с ръка в наказателното поле, заради което главният рефер Марк Клатенбърг веднага отсъди дузпа. Рикардо Куарешма беше точен от бялата точка за 1:0 за турския тим.

В 82-ата минута "Наполи" заслужено изравни. Капитанът Марек Хамшик отправи страхотен удар от 25 метра и топката се заби в десния ъгъл покрай плонжа на Фабри.

В добавеното време гостите можеха да стигнат и до обрат, но първо удар на резервата Дрийс Мертенс от 20 метра не затрудни Фабри, а малко по-късно Инсиние стреля технично от левия ъгъл на наказателното поле, но топката профуча на сантиметри от целта.