на живо

Бесният Моуриньо: Все едно играхме приятелски мач

"За победа трябва не само класа, но и усилия", нахока футболистите си специалния

Getty Images

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" - Жозе Моуриньо, остана изключително недоволен от играта на неговите футболисти срещу "Фенербахче" в среща от груповата фаза на Лига Европа.

"Червените дяволи" загубиха гостуването си на турския тим с 1:2, а Специалния не пропусна да изрази раздразнението си на пресконференцията след мача.

"Съперникът заслужаваше да спечели. Футболът не се основава само на класата на играчите, но също така и на усилията, всеотдайността, да излизаш на предела на своите възможности. Отбор, който допуска гол след само две минути игра, не е готов, той не е психологически подготвен, не е съсредоточен", каза Моуриньо.

"Още от самото начало те играеха сякаш са на финал на Шампионската лига. Ние пък бяхме излезли в приятелски мач", обобщи Специалния.

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" заяви, че футболистите му не са положили достатъчно усилия, за да победят и резултатът в срещата е логичен.

"Те нападат, защитават се, разпокъсват играта, симулират, оказват натиск върху съдията. Но това е игра и ние сами сме си виновни, че им позволихме да бъдат в тази ситуация. След втория гол ние реагирахме и мисля, че можехме да постигнем различен резултат, но повече не заслужавахме. Футбол се играе на максимума от възможностите в продължение на 90 минути", заяви той.

След загубата "Манчестър Юнайтед" е на трето място в групата си с 6 точки. Водач в класирането е "Фейенорд" със 7, а втори е "Фенербахче" със същия точков актив, но с по-лоша голова разлика.