на живо

Без феновете си "Левски" ще се опита да продължи възходящата линия

"Сините" приемат "Ружомберок" след победа с 2:0 в първия мач

Lap.bg

"Левски" ще се опита да стане четвъртия български представител във втория предварителен кръг на Лига Европа. Място там вече си осигуриха ЦСКА, "Локомотив" Пловдив и "Лудогорец" след отпадането от "Ференцварош" в първия предварителен кръг в Шампионската лига.

В първия си домакински мач за новия сезон "сините" приемат "Ружомберок" в реванш от квалифицикациите, но няма да могат да разчитат на подкрепата на своите фенове. 

Столичният гранд изтърпява наказание от два мача без публика в евротурнирите, но възникна и нов проблем за клуба, тъй като УЕФА започна разследване заради издигнат флаг със забранен символ при гостуването в Словакия преди седмица.

Снимка: Lap.bg

Това бе и причината за отмяна на планираното монтиране на видеостена пред "Герена" за мача.

На трибуните ще могат да присъстват само организирани групи деца.

"Левски" спечели с 2:0 първия двубой, но треньорът Петър Хубчев смята, че дори 1% подценяване може да бъде фатален за амбициите на тима. 

"Тренирахме сериозно. Не си правя илюзии. 1% подценяване ще бъде фатален. Познавам футболистите. Това е най-важната задача - да сме сериозни от първата минута. Едва ли може да променим много неща тактически. Това е правилният път, с оглед на хората, с които разполагаме. Нямаме възможности за коренни изненади като футболисти.", каза в типичния си хладнокръвен стил бившият национален селекционер на пресконференцията преди мача.

Снимка: Lap.bg

"Нямаше да е добре, ако нашият съперник каже, че идва на екскурзия. Приемам сериозно заканите на противника. Това ще е добре за нашата мотивация", добави Хубчев.

До преди седмица отборът на "Левски" имаше само една победа от четири гостувания на словашки тимове, но в България има три победи и една единствена загуба в предните си четири сблъсъка срещу словаци. Въпреки това българският тим е продължавал само веднъж напред - след сблъсък с "Артмедия" през 2006 г., когато момчетата на Мъри Стоилов стигнаха до 1/4-финал в Купата на УЕФА.

Снимка: Lap.bg

Преди и след това "сините" отпадат от "Слован" Братислава, "Жилина" и "Спартак" Търнава.

При краен успех срещу "Ружомберок" във втория квалификационен кръг "сините" ще играят с кипърския АЕК Ларнака или молдовския "Петрокуб".