на живо

Без Германия в календара на Формула 1 за 2017 г.

Състезанията в Канада и Бразилия също бяха под въпрос, но останаха в програмата

Getty Images

В навечерието на последната за сезона Гран при във Ф1 из падока се обсъжда предварителната версия на календара за 2017г. Най-голямата разлика с настоящия сезон е липсата на ГН на Германия.

Снимка: Getty Images
Това се дължи на факта, че Бърни Екълстън и шефовете на съоръжението в Хокенхайм не успяха да се договорят за таксата. Другите две състезания, които бяха под въпрос – в Канада и Бразилия, все пак са останали в календара.

Датата на досегашната немска Гран при се заема от ГН на Унгария, а това отваря триседмична пауза между етапите на Силвърстоун и Хунгароринг. Освен това са сменени местата на ГН на Сингапур и ГН на Малайзия.

Снимка: Getty Images

Споровете около тестовете продължават. Определено е, че първата серия предсезонни изпитания ще се проведе от 27 февруари до 2 март в Барселона, а втората – отново там, между 7 и 10 март. Остават за използване още 4 тестови дни по време на шампионата, но отборите засега не са договорили конкретни трасета.

Счита се за решено, че отборите ще имат два дни за тестове в Бахрейн непосредствено след Гран при. Останалите два дни ще са или на Силвърстоун, или на Хунгароринг.