на живо

Без голове на "Армията" между ЦСКА и "Ботев"

Седми пореден мач за "червените" без допуснат гол

Lap.bg

ЦСКА и "Ботев" Пловдив завършиха 0:0 в мач от 22-ия кръг на Първа лига. Равенството идва след две поредни победи за "червените" на старта на пролетния дял и остави "армейците" на третото място на три точки след втория "Левски" преди дербито между двата отбора в събота.

За ЦСКА това е седми пореден мач без допуснат гол, но въпреки това резултатът не зарадва привържениците на "Българска армия", които очакваха убедителен успех.

"Червените" видимо бяха подценили съперника и явно мислеха повече за предстоящото дерби с "Левски" в събота. По-чистите положения за гол до почивката бяха за "Ботев", но отлични намеси на вратаря Георги Китанов предотвратиха попадение в мрежата на домакините.

В 4-а минута Тодор Неделев изведе Фернандо Виана, който шутира от 15-ина метра, но Китанов спаси. Малко по-късно отново Виана се озова на стрелкова позиция, но ударът му бе избит с една ръка от Китанов.

В 40-а минута пловдивчани създадоха нова опасност пред вратата на ЦСКА, но удар с глава на Балтанов не намери рамката на вратата.

През второто полувреме "червените" вдигнаха оборотите и наложиха териториален превес в половината на "Ботев". Играчите на Стамен Белчев обаче изпитваха сериозни трудности в завършващата фаза.

Най-добрата възможност за ЦСКА се откри пред новото попълнение Фернандо Каранга, който в 79-а минута стреля от трудна позиция, но защитник на "канарчетата" изби от голлинията.

В последните 5 минути "Ботев" игра с човек по-малко след втори жълт и червен картон на Меледже Омнебес.