на живо

Без голове между "Локо" и "Левски", "сините" ще зимуват на второто място

Равенството облагодетелства "Лудогорец"

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив и "Левски" не се победиха в дербито на 20-ия кръг на Първа лига. Срещата на "Лаута" завърши 0:0, а този резултат е в полза на лидера "Лудогорец", който има възможност да се откъсне още повече на върха при успех срещу "Славия". 

Тимът от Разград има 47 точки преди въпросния мач, докато "Левски" изостава с четири. "Локомотив" е с 41.

Двубоят предложи много емоции на зрителите, които обаче не можаха да видят гол в една от двете врати. Домакините играха с човек по-малко половин час, след като Ален Ожболт получи директен червен картон за нарушение без топка.

Снимка: Lap.bg

"Локомотив" пропусна шанса да поведе в 10-ата минута, когато след неразбирателство в отбраната на "сините" Хали Тиам за малко не си отбеляза автогол. Веднага след това пропуск за "Левски" направи Паулиньо. В 18-ата минута Парвиз Умарбаев от тима на "Локомотив" уцели горната греда след изпълнение на пряк свободен удар. През второто полувреме домакините наложиха натиск, но останаха с човек по-малко в 63-ата минута, когато Ожболт напълно ненужно и необмислено блъсна в гърдите Холмар Ейолфсон при ситуация без топка и закономерно получи червен картон, оставяйки съотборниците си с 10 души на терена.

Ветеранът Георги Илиев, който записа последния мач в кариерата си, спаси своя отбор от сигурен гол в 73-ата минута. 38-годишният полузащитник изпревари Мазурек и в последния момент му попречи да вкара топката във вратата на домакините.

В 88-ата минута футболистите на "Левски" поискаха дузпа за нарушение срещу Паулиньо, но съдията Станислав Тодоров остави играта да продължи.