на живо

"Реал" Мадрид и "Барселона" очаквано се разминаха при жребия за Суперкупата

Двата гранда могат да се сблъскат само на финала

"Реал" Мадрид и "Барселона" очаквано няма да се сблъскат в полуфиналите за Суперкупата на Испания. Двата гранда бяха нарочно разминати при жребия. Каталунците излизат срещу "Реал Сосиедад", а столичани срещу "Атлетик" Билбао.

За трофея на 13, 14 и 17 януари ще се борят шампионът "Реал" Мадрид, вицешампионът "Барселона", както и двата финалиста за Купата на страната - "Реал Сосиедад" и "Атлетик". Баското дерби във финала за Купата обаче беше отложено заради пандемията и ще се проведе чак на 4 април идната година.

Така, ако се бяха срещнали на полуфинал за Суперкупата в средата на януари, щеше да се стигне до абсурдна ситуация - един от тях със сигурност да получи шанс да триумфира със Суперкупата, преди да е вдигнал Купата.

Според медиите в Испания това е една от причините за разминаване на "Реал" Мадрид и "Барселона" при жребия. Другата, естествено, е възможното Ел Класико във финала за Суперкупата.

През миналия сезон двубоите от финалната четорка се изиграха в Саудитска Арабия, но през настоящия турнирът остава в Испания, като полуфиналите ще бъдат по един двубой на неутрален терен.