на живо

Аржентина се утеши с бронза на Копа Америка

Меси получи директен червен картон в 37-ата минута

Getty Images

Аржентина победи Чили с 2:1 на "Арена Коринтианс" и спечели мача за бронзовите медали на Копа Америка. Така "гаучосите" взеха частичен реванш за двата поредни загубени финала от чилийците в турнира след изпълнение на дузпи.

Головете за Аржентина бяха дело на Серхио Агуеро в 12-ата минута и на започналия за първи път като титуляр от началото на надпреварата Пауло Дибала в 22-ата. За Чили бе точен Артуро Видал от дузпа в 59-ата минута.

Срещата ще се запомни с втория червен картон в кариерата на Лионел Меси. Звездата на "Барселона" бе изгонен в 37-ата минута (22) след сблъсък с Гари Медел, който също получи червен картон.

Мачът започна прекрасно за "гаучосите", които поведоха с гол на Серхио Агуеро, разписал се след хитър извеждащ пас от фаул на Лионел Меси.

Пет минути по-късно чилийците получиха нов тежък удар, след като Алексис Санчес принудително напусна игра и беше заменен от Жуниор Фернандес.

Пауло Дибала удвои преднината на "албиселесте" с гол след светкавична атака.

В 37-ата минута Меси и Медел се сбутаха, но след намесата на хора от двата щаба не се стига до по-сериозни ексцесии. Съдията Марио Алберто Диас де Вивар се консултира с ВАР и изгони и двамата.

В 59-ата минута чилийците получиха право да изпълнят дузпа и Видал бе точен от бялата точка за 2:1. 

Сблъсъкът за трофея на Копа Америка между Бразилия и Перу е в неделя вечер.