на живо

Без Моуриньо "Юнайтед" разгроми гостуващия "Уест Хем"

"Червените дяволи" срещу "Хъл Сити" в следващия кръг за Купата на лигата

"Манчестър Юнайтед" победи с убедителното 4:1 над "Уест Хем" в мач от 1/4-финалите за Купата на лигата. За "червените дяволи" на два пъти се разписаха Златан Ибрахимович и Антони Марсиал, а попадението за гостите отбеляза бившият футболист на "Юнайтед" Ашли Флетчър.

Срещата започна с минута мълчание за жертвите от самолетната катастрофа в Колумбия, отнела живота на 71 души, включително и почти целия отбор на бразилския тим "Шапекоензе". 

"Юнайтед" започна срещата от 1/4-финалите за Купата на лигата по-активно и още във 2-ата минута голмайсторът на "червените дяволи" Златан Ибрахимович отбеляза за 1:0, след като бе оставен сам срещу вратаря Адриан.

Ибрахимович можеше да вкара и нов гол в рамките на само 6 минути след като шутира опасно, но топката попадна право в ръцете на Адриан. В 16-ата минута пък Уейн Руни имаше шанса да изравни рекорда на сър Боби Чарлтън и да вкара своя гол номер 249, но отново испанският страж се намеси отлично. 

"Уест Хем" все пак стигна до изравнителен гол в 35-ата минута, когато бившият играч на Юнайтед Ашли Флетчър засече зле избитата от Де Хеа топка и реализира.

Втората част започна по идентичен начин и в 48-ата минута Антони Марсиал отбеляза за 2:1 след хубав пробив от дясно на Антонио Валенсия.

Отново французинът се оказа най-съобразителен и направи резултата още по-изразителен в 62-ата минута.

В даденото от съдията продължение пък Златан Ибрахимович оформи крайното 4:1 със своя втори гол в мача.

За "Юнайтед" това бе първа домакинска победа във всички турнири в Англия от 26 октомври насам, когато воденият от Жозе Моуриньо тим победи градския съперник "Манчестър Сити".