на живо

Без победител в първото дерби на Пловдив за сезона

1:1 на "Лаута", "Ботев" спря възхода на "Локомотив"

Lap.bg

"Локомотив" и "Ботев" не излъчиха победител в първото дерби на Пловдив за сезона. Двата тима завършиха наравно 1:1 на "Лаута" в среща от осмия кръг на родния футболен шампионат.

"Канарчетата" поведоха още в 8' чрез Лазар Марин. Защитникът получи подаване от Фернандо Виана и разстреля Мартин Луков от малък ъгъл. При радостта след гола феновете на гостите пробиха заграждението в своя сектор и нахлуха на пистата, за да празнуват заедно със своите любимци.

"Железничарите" обаче изравниха в 53' с попадение на Стивън Езе, който се пребори с Кристиан Димитров и засече центриране на Парвиз Умарбаев от пряк свободен удар.

В последните 10 минути и за двата тима имаше по една греда. В 81' Димитър Пиргов от "Ботев" бе близо до победно попадение, но топката се отби в напречната греда след негов удар с глава. В края и Давид Малембана от "Локомотив" нямаше късмет.

Така "Ботев", който днес не можеше да разчита на контузените Тодор Неделев и Антонио Вутов, както и на преотстъпения в "Порто" Кристиан Добрев, спря възхода на местния си враг. При успех "Локомотив" щеше да се изравни с "Левски" на върха. Сега "смърфовете" заемат третата позиция с актив от 14 точки. Първи е "Левски" с 16, пред "Лудогорец" с 15.

"Ботев" е на девето място във временното класиране с 9 точки.

В следващия кръг "жълто-черните" приемат ЦСКА, докато "Локомотив" гостува на новака "Царско село".

Съставите

"Локомотив": 71. Луков, 20. Петрович, 6. Езе, 50. Томашевич, 34. Витанов, 10. Умарбаев, 7. Цветанов, 9. Карагарен, 14. Илиев, 12. Ожболт, 77. Аралица

"Ботев": 1. Георгиев, 4. Клустър, 3. Пиргов, 5. Димитров, 66. Кардосо, 17. Балтанов, 18. Терзиев, 22. Перван, 24. Марин, 7. Тонев, 92. Виана

Тагове: