на живо

Без публика на Откритото първенство на Австралия в следващите 5 дни

В Мелбърн въвеждат по-строги мерки заради 5 нови случая на коронавирус

Reuters

Организаторите на Откритото първенство на Австралия по тенис спират достъпа на фенове до трибуните през следващите 5 дни. Причината е затягането на мерките за борба с коронавируса.

Правителството на щата Виктория, в който попада и Мелбърн, реши да забрани събирането на хора, дори на открити пространства. Местните власти са категорични, че забраняват излизането навън, освен ако жителите нямат основателна причина - да си набавят продукти от първа необходимост и да отидат до работа или на училище, ако е наложително. Детските градини ще продължат да работят, но басейните, фитнесите и увеселителните обекти затварят врати.

Местните и гостите в щата ще могат да излизат само в рамките на 5 км от дома си. Те са задължени да носят маски на открито и закрито.

Ограниченията във Виктория се завръщат, след като в щата бяха регистрирани 5 нови случая на заразени за последните 24 часа.

Снимка: Reuters

Организаторите на Откритото първенство на Австралия заявиха, че ще спазят всички нови мерки и до сряда (17 февруари) мачовете ще се играят без публика. В тях попада и следващата среща на Григор Димитров. Той се класира за осминафиналите на турнира от Големия шлем, след като противникът му в третия кръг - Пабло Кареньо Буста се отказа от срещата заради контузия.